Stațiunea Băile Felix

Stațiunea Băile Felix are sezon permanent și este situată în nord-vestul României (județul Bihor), în Podisul Crisurilor, la o altitudine de 140 m, într-o zonă deluroasă acoperită cu păduri de fagi și stejari, 8 km sud de Oradea și 22 km sud-est de localitatea Borș (punct de vamă cu Ungaria). Stațiunea are o clima temperat-continentală, cu influențe oceanice provenind din vest. Temperatură medie anuală este de 10,6°C (iulie- în jur de 21°C; ianuarie în jur de -2°C). Verile nu sunt excesiv de călduroase, iarnă este blândă. Precipitații moderate (650 mm anual).

Stațiunea Băile Felix se remarcă prin bogăția de izvoare de ape minerale termale (20-48°C), oligotermale, radioactive, conținând sulf, calciu, sodiu, descoperite la începutul mileniului. Renumită prin efectul binefăcător al apelor sale în calmarea durerilor articulare și musculare și a nevralgiilor reumatice, stațiunea este recomandată în tratamentul bolilor reumatismale inflamatorii (poliartrită, spondiloză reumatoida, urmări ale unui reumatism articular grav), al bolilor degenerative (spondiloză, artroză, poliartroză, sciatică lombara), și al diartrozelor (tendonita, tendomiotita, periartrită scapulohumerala, etc.) al bolilor sistemului nervos central și periferic (semipareze, parapareze, etc.), al bolilor ginecologice (metrosalpingită cronică, dereglări minore pubertale și de menopauză), al stărilor post-traumatismale (urmare unor operații ale articulațiilor, oaselor și mușchilor, urmare unor fracturi, entorse și luxații etc.), al dereglărilor endocrine etc.

Stațiunea beneficiază de baze de tratament moderne, având toate dotările necesare pentru băi în cadă sau bazin cu ape minerale, kinetoterapie în bazine cu apă minerală termală, împachetări cu nămol cald, fizioterapie, inhalații și aerosoli etc., care permit un tratament eficient chiar și în anotimpurile reci. Există aici numeroase săli de gimnastică, saună, bazine de înot etc

%d blogeri au apreciat: